Geglij in de Wei | The making of | Deel 2

Ken je het programma Te land, ter zee en in de lucht! nog? Eens in de drie jaar organiseert muziekvereniging Volharding in Beek het evenement Geglij in de Wei. Daarbij gaan teams met hun zelfgebouwde ‘boten’ van een hoge helling af, met als doel zo snel mogelijk de bel te luiden. Er is een prijs voor de snelste, maar ook voor de mooiste creatie. Als hoofdsponsor willen wij natuurlijk beide prijzen inde wacht slepen… Hoe we dat voor elkaar krijgen, kun je volgen in deze rapportage! Deel 1 gemist?

Bekijk hier de video van de 2016 editie.

Deel 2 | Altop Vikings

We zijn een paar weken verder en het begint al ergens op te lijken… Enig idee wat het gaat worden?

Inderdaad, het wordt een Vikingschip! Het begon allemaal zo:

Onze collega Wibo deed mee aan een Strong Viking Run (hardloopwedstrijd met obstakels). Hij vroeg ons een Altop International sportshirtje te maken en ‘Altop Vikings’ was geboren! Daarna hebben we het thema ook gebruikt bij onze ijshockeywedstrijd en nu bij Geglij in de Wei. Het is stoer, maar vooral geinig. Daar houden we van.

Laatste hand

Helaas is het de laatste stageweek van Jur, maar hij doet zijn stinkende best om dit project af te krijgen. “Mocht het niet lukken, dan kom ik wel terug om hem af te maken”, aldus Jur. Daarna moet het schip natuurlijk nog ‘aangekleed’ worden. Daarover later meer.

De vraag die de makers nu ook bezighoudt is: welke Altop Vikings gaan dit schip bevaren tijdens Geglij in de Wei? Wordt vervolgd…

Update: Ze direct de proef op de som genomen…