Gemeente Montferland steunt onze innovatie: DrainTalent

Sinds anderhalf jaar is het R&D-team van Altop Groep bezig met de ontwikkeling van een nieuw product, de DrainTalent. Na veelvuldig testen, tekenen en nog meer testen, komt het eindresultaat nu in zicht. De gemeente Montferland heeft een innovatie-subsidie verleend voor dit duurzame product. Daarom kwamen vandaag (7-11) een aantal beambten van de gemeente Montferland  en de nodige journalisten op bezoek om de DrainTalent te bewonderen. Directeur Chiel Berndsen en bedenker Sam Speijers lichtten de mogelijkheden en werking van het apparaat op enthousiaste wijze toe.

Bekijk hier het item van Regio8 over de DrainTalent.

De DrainTalent is een gepatenteerd drainagemanagementsysteem; een installatie die automatisch en snel, een bodem natter of droger maakt. Het systeem werkt op basis van de nieuwste technologieën (Artificial Intelligence en Internet of Things). De DrainTalent zorgt ervoor dat een bodem snel, effectief en op een duurzame wijze in optimale conditie gebracht wordt en zo blijft. Een ondergelopen voetbalveld kan bijvoorbeeld binnen een uur weer bespeelbaar gemaakt worden.

Om de toegevoegde waarde voor de regio (en ver daarbuiten) te kunnen tonen, start de gemeente Montferland een pilot. Tijdens de pilot wordt de DrainTalent geïnstalleerd op veld 2 van voetbalvereniging ’t Peeske in Beek. Op basis van die pilot worden in de toekomst mogelijk meer voetbalvelden in de regio met de DrainTalent uitgerust. Dit doen wij in samenwerking met Grasmeesters, een gerenommeerde partij op het gebied van veldbeheer in voetbalstadia.

Meer informatie vind je op www.draintalent.nl.