Nieuwbouw webcam

Altop Groep stevent af op haar 20-jarig bestaan. De club bedrijven is inmiddels twee keer verhuisd en in november is de eerste schop in de grond gezet voor een uitbreiding. Het huidige pand bleek namelijk al gauw te krap voor de groeiende omvang van de projecten. We spraken met eigenaar en directeur Chiel Berndsen over deze ontwikkeling.

 

Bekijk hier de bouw

Webcam in samenwerking met Van Droffelaar Techniek

 

 

 

Interview met onze directeur Chiel Berndsen

Ruimte en rust van korte duur

De verhuizing van ’s-Heerenberg naar Beek in 2016 was een grote, maar vooral noodzakelijke stap. Chiel vertelt: “De vorige locatie was gehuurd en er was te weinig ruimte rondom het pand. Toen het pand in Beek te koop aangeboden werd, zagen we direct veel mogelijkheden. De indeling was praktisch en er was een ruim terrein rondom het pand. Bovendien was het naastgelegen stuk grond nog niet bebouwd…”

De verhuizing had heel wat voeten in aarde, maar eenmaal gesetteld leek het nieuwe pand de nodige ruimte en rust te brengen. Dat duurde echter niet lang. “Van mij had de uitbreiding al een half jaar geleden klaar mogen zijn”, bekent Chiel. Zodra je het industrieterrein van Beek oprijdt, zie je namelijk dat er ook buiten altijd bedrijvigheid is. In drukke periodes staan zowel de productie- en logistieke hal als het buitenterrein vol met tanks, luchtbehandelingskasten, terugslagkleppen en andere geavanceerde (kunststof-)installaties.

Minder logistieke rompslomp

Er worden twee hallen gebouwd, waarvan er één extra hoog wordt. Dit maakt dat ze (met name) tanks efficiënter kunnen produceren. Met behulp van twee kraanbanen wordt het kantelen en transporteren van de tanks bovendien een stuk veiliger. “Nu zijn we veel tijd kwijt aan het intern transporteren van producten. Dat doet ook afbreuk aan de orde en netheid van de werkruimtes”, legt Chiel uit. Hij verwacht dan ook dat de uitbreiding vooral effect zal hebben op de efficiëntie en zal zorgen voor een professionele uitstraling.

Inrichten is spannender dan bouwen

Op de vraag of hij de verbouwing spannend vindt, reageert hij nuchter: “Nee, de verhuizing in 2016 vond ik spannender. De uitbreiding bestaat feitelijk uit twee rechttoe-rechtaan constructies. Wat ik wel spannend vind, is het inrichten. We willen ervoor zorgen dat de mensen die er werken, mede bepalen hoe de ruimtes ingericht worden. Die discussies gaan op korte termijn van start. Manuel Gasseling (technisch directeur red.) gaat dat proces begeleiden.

Ruimte voor iedereen

Naast een stuk efficiëntie, is het voor Altop Groep van belang dat alle activiteiten straks een plekje krijgen. Altop Kunststoftechniek kan zich vrijer bewegen. Altop International en Arveon hebben beschikking over extra magazijnruimte en ook het innovatieteam (onder leiding van mede-eigenaar Joost Berndsen) heeft een eigen plek voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Chiel is hierna wel even klaar met verhuizen en verbouwen: “Het is wel even genoeg geweest. Alle randvoorwaarden om uitstekende producten en installaties te maken zijn dan aanwezig. Ik steek straks liever tijd en geld in de opleiding en ontwikkeling van onze mensen.”

De oplevering van de nieuwe hallen wordt in februari 2020 verwacht. Dat zal gevierd worden tijdens het 20-jarig bestaan van Altop Groep in april dat jaar. Berichten omtrent die festiviteiten en andere mooie artikelen lees je op www.altopgroep.nl.

 

 

Lees meer over onze plannen