Altop Cycling & Friends Relatiedag 2019: “Foi, wat een dag!”

Afgelopen zaterdag was ik al vroeg uit de veren. Toen ik om 7.00 uur de oprit van Altop Groep op fietste, was het nog donker en verlaten. Het was echter gauw gedaan met de rust, want binnen anderhalf uur was de logistieke hal omgetoverd tot eventlocatie, waren de vrijwilligers gebrieft en vulde de zaal zich met een kleurrijk gezelschap.

Clinic met Henk Lubberding

Nadat Chiel de dag geopend had, gaf hij het woord aan de voormalig profwielrenner van (onder andere) TI-Raleigh, Henk Lubberding. Hij vertelde een helder verhaal over het belang van de juiste voeding en het trainen op basis van je hartslag. Sporten is namelijk goed, maar verantwoord sporten is nog beter.

Daarna nam Henk de beginnende mountainbikers op sleeptouw. Al draaiend en kerend, met piepende remmen, paradeerden de renners door het Montferlandse bos. Op de achtergrond bulderde Henk een paar zinnen als “Blijven trappen!” en “Schakelen!”. Zelfs de meer ervaren fietsers hebben die clinic als erg leuk en nuttig ervaren. Zo ook Cees de Kruijf (Croda) die ons na het evenement dit bericht stuurde:

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de prachtige goed verzorgde fietsdag. Ik heb er zeer van genoten. En zowaar heb ik ook nog wat geleerd van Henk Lubberding.Dat had ik niet verwacht. Maar in het vervolg trap ik door bij het remmen. Een verrassende dag.

Incident

Ook op de weg zat de sfeer er goed in. Hoewel de route bijna 90 kilometer bedroeg, hebben de meesten de tocht uitgereden, chapeau! Op een lekke band na is dat vlekkeloos verlopen. Bij de groep gevorderde mountainbikers heeft zich wel een incident voorgedaan, waarbij één van de deelnemers naar het ziekenhuis is overgebracht. Gelukkig hebben onze vrijwilligers direct gehandeld en was onze EHBO’er snel ter plaatse. We wensen de man in kwestie veel succes met zijn herstel.

Megagehaktballen

Eenmaal teruggekeerd bij Altop Groep lagen de megagehaktballen van Partycentrum De Dèèl al te wachten. Aangevuld met broodjes gezond en ander krachtvoer, kon iedereen in alle rust herstellen van de (toch wel pittige) tocht. De frisdrank en het bier zorgden voor de nodige verkoeling en al gauw zag iedereen er weer wat frisser uit. Iedereen kletste met elkaar en dát was wat we weer wilden bereiken. Het zonnige weer maakte de dag af!

BEKIJK ALLE FOTO’S

Aan het einde van de middag bleef een klein groepje vrijwilligers over en samen ruimden we de boel weer op. Behalve een verdwaalde helm en bril, was er nog weinig te zien van de relatiedag. Eenmaal thuis plofte ik op de bank en zuchtte ik een keer. Het enige wat ik nog dacht was: “Foi, wat een dag!” Volgens mij dekt dat de lading wel…

Via deze weg wil ik alle collega’s, vrijwilligers en deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid bij deze relatiedag. Hopelijk kunnen we ook bij een volgend evenement weer op jullie rekenen.

Thanks en tot de volgende keer!