College van B&W op bezoek bij Altop Groep

Afgelopen dinsdag bracht het college van B&W van de gemeente Montferland een werkbezoek aan Altop Groep. Onderstaand stuk schreven zij over hun bezoek:

 

College bezoekt Altop Groep te Beek

Op 14 mei 2019 heeft het college een werkbezoek gebracht aan Altop Groep op bedrijventerrein Matjeskolk te Beek. Gastheer Chiel Berndsen neemt vol passie en trots het college mee in zijn presentatie over dit mooie en veelzijdige bedrijf dat hij samen met zijn broer Joost heeft opgebouwd.

In 2000 hebben beide heren Altop Kunststoftechniek opgericht, destijds gevestigd in ’s-Heerenberg. Op dit moment bestaat Altop Groep uit een drietal bedrijven: Altop Kunststoftechniek (technische installaties), Altop International (luchtbehandeling) en Arveon (afval- en watertechniek). Volgend jaar wordt het 20-jarig jubileum groots gevierd.

Altop Groep bekleedt een landelijke top drie positie op het gebied van gecertificeerde kunststof installaties. Dankzij uitgebreide kennis en ervaring kunnen complete technische oplossingen worden geleverd op het gebied van kunststof apparatenbouw en toepassingen in zeer uiteenlopende segmenten waar sprake is van ontwerpen, leveren, plaatsen en onderhouden van klantspecifieke kunststof installaties.

Al enkele jaren na de verhuizing in 2016 van ’s-Heerenberg naar Beek blijkt dat de economische groei niet aan Altop Groep voorbij is gegaan. Met een jaarlijkse groei en een personeelsbestand van ruim 50 werknemers blijkt de huidige locatie alweer te krap om de groei die dit bedrijf doormaakt te blijven huisvesten. De firma staat aan de vooravond van een behoorlijke uitbreiding van meer dan een halve hectare naast de huidige locatie. Op het dak van het nieuwe bedrijfspand worden zeer waarschijnlijk zonnepanelen geplaatst en er komen zes oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Er wordt dus flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Dat is een zeer bewuste keuze van Chiel Berndsen, die lid is van het Algemeen Bestuur van de Groene Allianties.

 

Bron en foto’s: Werner van Dinter, Gemeente Montferland