De bijzondere relatie met onze leverancier Georg Fischer N.V.: “We zijn er voor elkaar.”

Interview met Gerrit Proper, klantverantwoordelijke voor Altop Kunststoftechniek

We bestaan bijna twintig jaar. Sommige van onze leveranciers zijn al die tijd een vaste waarde geweest. Multinational Georg Fischer Piping Systems (GF) is hier een voorbeeld van. Wij spraken hierover met Gerrit Proper, die al meer dan tien jaar werkzaam is bij GF als klantverantwoordelijke voor Altop Kunststoftechniek.

Vertrouwde partij

Toen Altop Kunststoftechniek nog in de kinderschoenen stond, was GF al een vertrouwde partij. Chiel en Joost Berndsen kenden het bedrijf vanuit hun voormalige werkgever Vink Kunststoffen. Omdat GF niet alleen kwalitatief uitstekende producten levert, maar ook ontzettend veel kennis heeft over chemie en procestechnologie, bleek deze leverancier de juiste match te zijn.

De Zwitserse firma heeft een breed scala aan producten voor leidingsystemen, maar richt zich voor Altop Kunststoftechniek daarnaast ook op het geven van advies: “Wij adviseren Altop Kunststoftechniek vaak over de keuze voor bepaalde materiaalsoorten, verbindingstechnieken en appendages. Daarbij kijken we vooral naar de chemische resistentie van de producten.” Gerrit is bovendien een bekend gezicht als het gaat om de las- en lijmtrainingen die wij intern aan onze medewerkers bieden. Zo blijven onze vakmensen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wederzijds begrip

Beide bedrijven hebben veel kennis en ervaring. Gerrit ziet Altop Kunststoftechniek mede daardoor als een prettige klant: “Jullie zijn heel gedreven en secuur, maar ook kritisch,” vindt Gerrit. Dat leidt er soms toe dat er complexe vragen gesteld worden. “Soms moet ik een vraag met ‘nee’ beantwoorden, maar er is altijd duidelijkheid. Dat is ook iets dat we gemeen hebben.” Die overeenkomsten zorgen voor een goede klik.

Die klik is er overigens ook op persoonlijk vlak: “Wat ik ook heel prettig vind aan Altop Kunststoftechniek, zijn de mensen. Als het even niet lekker loopt, project gerelateerd, maar ook privé, hebben we ook begrip voor elkaar. Dat is heel fijn!”, aldus Gerrit.

Goede doelen

GF besteedt de nodige aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jaarlijks steunen ze vele initiatieven, die medewerkers ook zelf kunnen indienen bij het management. Zo heeft Gerrit ervoor gezorgd dat gebruikte laptops van GF beschikbaar werden gesteld voor het opleiden van vluchtelingen.

Ook de Bergh-Leipzig-Bergh tocht waaraan onze collega’s Joost en Rick meedoen. Gerrit vindt het een mooie uitdaging: “Ik fiets erg graag, maar kamp momenteel met wat lichamelijke klachten. Als ik fit zou zijn, zou ik zeker aan zo’n tocht mee doen! Het is een extreme tocht, hopelijk hebben ze wat eelt op de billen gekweekt tijdens de trainingsuren”, zegt hij lachend.

De combinatie van het hoge kennisniveau, uitstekende producten en de persoonlijke klik maakt de samenwerking met GF zeer waardevol. We vertrouwen elkaar en zullen op basis daarvan nog vele jaren samenwerken.