Verslag Geglij in de Wei 2019: Een beetje koud en nat, maar vooral heel geslaagd

Zo, het zit er weer op… Geglij in de Wei 2019 was zeer geslaagd. Hoewel vooral het miezerige weer onderwerp van gesprek was, mochten we niet klagen over de opkomst en sfeer tijdens het evenement. De Altop Vikings hebben gestreden voor wat ze waard waren en met succes: we wonnen de originaliteitsprijs! Verder verliep de dag zo:

Tactiekbespreking

Het is 10:00 uur in de ochtend. Terwijl half Nederland aan het dauwtrappen is of aan de eerste bak koffie met een croissantje zat, was er al volop bedrijvigheid in Beek. In het feestweiland waren de deelnemers bezig met de laatste tactiekbesprekingen: moet de zwaarste persoon voorin of achterin, wie gaan de wagen aanduwen en heeft iedereen genoeg droge kleding bij zich? Toen alle vragen beantwoord waren, kon het spektakel beginnen.

Niet duwen maar trekken

Drie keer mocht elk team van de helling af om de snelste tijd neer te zetten. De Altop Vikings deden dat op geheel eigen wijze. Het Vikingschip sloeg om en zonk zodra deze het water raakte. Er werd geen tijd neergezet. Ook met onze ‘snelle wagen’ boekten we geen succes.

 

In onze derde en laatste poging was het daarom tijd voor een andere aanpak. “Als duwen niet werkt, dan maar trekken”, dacht het team. Voorzichtig lieten ze de boot van de helling glijden door het touw gespannen te houden. Zo kon het Vikingschip rustig te water gelaten worden en namen de Altop Vikings uitgebreid tijd om naar de bel te roeien en deze te luiden. Zo konden we toch nog een tijd neerzetten!

Typisch

De teleurstelling van de dag bleek het miezerige weer te zijn. Er werd geklaagd over de koude wind, miezerregen en hoe mooi het weer de vorige editie wel niet was met 20 graden en zon, typisch Nederlands. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. In de feesttent was het namelijk heerlijk warm en droog. Daar werd het feest voortgezet. De prijsuitreiking was kort en krachtig, waarna onze beker midden op tafel stond te pronken (naast een fles likeur). Met gezellige muziek van de band Pas-Op en de nodige biertjes werd Geglij in de Wei afgesloten.

Ook Omroep Gelderland was erbij. Bekijk hier het item!

Bij dezen willen we Muziekvereniging Volharding bedanken voor de organisatie. De volgende keer zijn we er zeker weer bij!

Natuurlijk ook een bedankje voor de Altop Vikings, voor het ontwerpen, bouwen en bevaren van onze schuiten. Hopelijk denken jullie nog vaak terug aan deze editie, met een dikke glimlach op je gezicht. ?