Geglij in de Wei | The making of | Deel 1

Ken je het programma Te land, ter zee en in de lucht! nog? Eens in de drie jaar organiseert muziekvereniging Volharding in Beek het evenement Geglij in de Wei. Daarbij gaan teams met hun zelfgebouwde ‘boten’ van een hoge helling af, met als doel zo snel mogelijk de bel te luiden. Er is een prijs voor de snelste, maar ook voor de mooiste creatie. Als hoofdsponsor willen wij natuurlijk beide prijzen inde wacht slepen… Hoe we dat voor elkaar krijgen, kun je volgen in deze rapportage!

Bekijk hier de video van de 2016 editie.

Deel 1 | We zijn begonnen

Als we beide prijzen willen winnen, moeten we met een goed idee komen. Dit leek ons een mooie opdracht voor stagiaires Jur (16) en Mika (17). Met hun technische kennis, fantasie en een beetje hulp van onze vakmensen, gaan zij twee boten ontwerpen; een mooie voor de originaliteitsprijs en een functionele voor de snelste tijd.

De boot voor de originaliteitsprijs wordt een kunststof tank, maar dan anders! Jur (engineer in wording) heeft de basis inmiddels uitgewerkt in de nodige technische tekeningen. Vervolgens is het materiaal gefreesd en heeft hij het fundament voor de boot in elkaar gelast. Er is plek voor twee man en de bodem wordt verzwaard, zodat hij voldoende vaart kan maken op de glijbaan.

Het is een perfecte stageopdracht; Jur merkte al gauw dat producten er op tekening anders uitzien dan wanneer je ze daadwerkelijk gaat maken. Na een aantal aanpassingen gedaan te hebben, is hij tot nu toe tevreden over het resultaat.

 

We blijven het project volgen, bekijk hier deel 2.