Komkommertijd

Slechts de helft van de tl-lampen staat aan, je hoort sporadisch een machine draaien en de telefoon rinkelt hooguit drie keer per dag… Het is komkommertijd. Voor de mensen die geen vakantie hebben en zich dreigen te vervelen: zo kom(kommer) je de weken wel door.

Grote schoonmaak

Terwijl klanten en collega’s zwetend de tent opzetten, heb jij alle tijd om rustig je werkplek en mailbox op te ruimen. Ook in de figuurlijke zin van het woord, trouwens. Heb je nog overzicht over de projecten die lopen? Wat komt eraan na de vakantieperiode? Loopt alles nog zoals je dat zou willen? Dit kan je helpen om alles (beter) op de rit te krijgen.

Anderen helpen

Waar de één het minder druk heeft, moet de ander een tandje bijzetten door de afwezigheid van collega’s. Ga eens na welke collega jouw hulp kan gebruiken. Soms kan iemand met en kleine of simpele taak al erg geholpen zijn. Een kop koffie brengen doet het trouwens ook altijd goed.

Brainstormen

Als je klaar bent met opruimen en helpen, is het tijd om vooruit te kijken. Ga eens brainstormen over dingen die beter of sneller kunnen, of die jouw werk gemakkelijker kunnen maken. Misschien zie je wel een commerciële kans of een flinke tijdbesparing?

Lezen en leren

Aangezien je die projectleider of inkoper toch niet kunt bereiken, kun je die tijd maar beter in jezelf investeren. Je doet je werk namelijk vast goed, maar is er niet iets waar je meer over zou willen weten? Hoe zat het ook alweer met dat computerprogramma, of met de wet- en regelgeving in je vakgebied? Meer kennis opdoen door te lezen en te leren is een prima tijdsbesteding voor jou, maar ook voor je werkgever.

Komkommertijd hoeft dus helemaal geen straf te zijn. En als je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je altijd nog gaan bloggen… ?