De overstap naar ISO9001:2015 is geslaagd!

Fase 2 van de audit zit er al een tijdje op, maar afgelopen week ontvingen wij het definitieve rapport van KIWA met het verlossende bericht…

De werkzaamheden bij Altop Kunststoftechniek verlopen volgens een vast proces, het hoofdproces. Binnen dat hoofdproces zijn er meerdere procedures. Daarin staat wie wanneer welke werkzaamheden op welke manier uitvoert (snap je?)

Om te controleren of we doen wat we zeggen, wordt voor elk onderdeel van het proces een uitgebreid interview afgenomen met een medewerker. Als de onderste steen boven is, vormt de auditor zijn eindoordeel.

Op die manier kan de auditor vaststellen in hoeverre de werkzaamheden ‘volgens het boekje’ verlopen. Aan het eind van de dag meldt de auditor welke afwijkingen hij gevonden heeft. Zijn er afwijkingen, dan dien je deze punten als bedrijf op korte termijn te verbeteren. Je bent dan niet ‘geslaagd’ voor de audit. Zijn er geen afwijkingen? Dan mag je een vreugdedansje maken; je voldoet aan de eisen en mag het nieuwe certificaat binnenkort aan de muur hangen.

Hoe het bij ons afgelopen is, heb je waarschijnlijk al geraden na het lezen van de titel. Ons VCA** certificaat is verlengd en… het ISO9001:2015 certificaat is binnen!

 

 


Dank aan auditor Anton-Jan van Doornik die de audit namens KIWA heeft uitgevoerd.