Oplevering ‘containerproject’ Cementbouw

Dit project voor Cementbouw (CRH) is onlangs gerealiseerd door Altop Kunststoftechniek. Cementbouw levert materialen en grondstoffen voor de bouw in de Benelux. Denk hierbij aan cement, alternatieve bindmiddelen, vulstoffen, zand en grind. Met 17 betoncentrales is Cementbouw bovendien één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland. Daarnaast recyclet Cementbouw betonpuin tot secundaire grondstoffen voor de beton- en betonwarenindustrie. Projectleider Maarten van Raaij legt uit wat het project precies inhield…

Projectleider: Maarten van Raaij
Engineer: Wesley Aaldering
Uitvoering: Productie bij Altop
en montage op locatie

Projectbeschrijving

Het doel van dit project was om een installatie te ontwerpen voor 2 verschillende chemiesoorten in 1 container, die bovenal veilig is voor zowel de klant als diens medewerkers. Daarnaast werden een gebruiksvriendelijke bediening en goede bereikbaarheid van de onderdelen geëist. De opslagcapaciteit van de installatie is 2 x 2m³. Dit alles moest passen in een 20ft container.

De container is verplaatsbaar en daardoor inzetbaar op meerdere locaties. Ook heeft hij spoel- en aftapmogelijkheden. Pompen kan vanuit de aangeleverde opleggers met chemie of vanuit de opslagtank. Doseren is mogelijk in de fabriek of in de opslagtank. Uiteraard is het geheel voorzien van een lekbak.

 

Het gehele project is in een zeer korte doorlooptijd gerealiseerd. Zowel Altop als de klant zijn zeer tevreden over het resultaat!

Toepassing installatie

De installatie met 2 verschillende chemiesoorten wordt op diverse locaties toegepast. Dit wordt bepaald o.b.v. het soort beton. Deze innovatieve nieuwe betonsoort zonder cement, t.b.v. CO² reductie, wordt toegepast in betonnen fietspaden. Het eerste project waar de installatie toegepast wordt, is een fietspad in Zeewolde. Deze operatie is ook op LinkedIn te volgen geweest. Het betreft 3,5 kilometer fietspad met ca. 1200m³ beton. De installatie wordt gekoppeld met de fabriek en wordt op afstand vanuit de fabriek aangestuurd. Er komen geen productiemedewerkers aan/in de container, op het aan- en afkoppelen na. Het verpompen uit de voorraadtank of transportoplegger wordt bepaald door de hoeveelheid die geproduceerd moet worden.

Contactpersoon Altop Kunststoftechniek