Project: Altop Kunststoftechniek | Chrysal | Uitbreiding op de bestaande installatie

Al enkele jaren werken we voor Chrysal. Chrysal is al tientallen jaren de drijvende kracht in de bloemen- en plantenindustrie en wereldwijd marktleider in snijbloemenvoeding. Kijk maar eens op het zakje dat bij de bos bloemen voor je man/vrouw zit… In het verleden hebben we de gehele mengerij van Chrysal een upgrade gegeven. Als uitbreiding op deze mengerij plaatsten we nu een extra buffertank voor een nieuw mengsel.

Naar aanleiding van onze werkzaamheden plaatste Chrysal onderstaand stuk in hun nieuwsbrief:

Een nieuwe tank!

Al enkele maanden zijn we intern bezig om één van onze producten te verbeteren. Omwille van meerdere redenen is ervoor gekozen om volle aandacht te geven om dit product door te ontwikkelen.

Er is een team opgezet met daarin verschillende afdelingen vertegenwoordigd. Het was een uitdaging om dit nieuwe product mogelijk te maken in de bestaande mengerij. Daardoor kwamen we met het team op het idee om een aanvullende pre-mix toe te voegen aan ons assortiment. Dit betekende wel dat er een nieuwe tank moest komen om deze pre-mix in op te slaan.

Een nieuwe tank en pre-mix heeft enkele voordelen. Hierdoor kunnen we een aantal handmatige stappen voorkomen en het proces verder automatiseren. Dit voorkomt extra inspanningen en verbetert de veiligheid van de werknemers en het werkproces. Daarnaast geeft het ons ook de mogelijkheid om onze huidige kwaliteitskeuring uit te breiden. De nieuwe pre-mix geeft ons de mogelijkheid om ons keuringsproces verder uit te breiden om zodoende het risico op fouten nog verder te verkleinen. Oftewel een win-winsituatie.

De afgelopen weken is onze leverancier van de tank (Altop Kunststoftechniek) bezig geweest om het een en ander voor te bereiden. Inmiddels is de nieuwe tank in de mengerij geplaatst. Ook zijn de laatste punten op de i gezet en de benodigdheden inclusief de software aangesloten.

Op korte termijn zullen we met deze nieuwe tank in productie gaan, door de volautomatische verwerking realiseren we een efficiency verbetering in onze mengerij, een nog betere kwaliteitsborging en een nog veiligere werkomgeving. Win-win-win!

_____________________________________

Bron: LEAN Megazien, Chrysal