Uitslagen en sfeerimpressie Wehls Cross Event

Afgelopen weekend stond het Wehls Cross Event op de agenda. Dit driedaagse cross-event is leuk voor jong en oud. Altop Motorsport was goed vertegenwoordigd in de verschillende races. Ons deelnemersveld bestond uit: René Welling met zijn zoon Rick, Remco Aaldering, Max Berndsen (zoon van Chiel Berndsen) en Wesley Aaldering.

Voor René was dit zijn eerste wedstrijd na heel wat jaren niet op de motor te hebben gezeten. Hij reed in de kwalificaties harder (en beter) dan verwacht, waardoor hij zich plaatste in de A-groep. Beide manches werd hij 18e. Voor de lokale rijders was er een ‘Wehlse klasse’, waaraan René ook mocht deelnemen. Ook daar werd hij twee maal 18e. Dat resulteerde in een 19e plek in het klassement.

Voor zijn zoon Rick was dit de eerste echte crosswedstrijd op zijn 50cc motor! Hij deed dit heel netjes met een 10e en 6e plek in de manches, wat goed was voor een 5e plaats in het eindklassement.

Remco deed voor de tweede keer mee aan dit evenement en streed mee in de kentekenklasse. Op zaterdag kwalificeerde hij zich op een 6e plaats. Op zondag werd hij hier 12e en 7e, wat leidde tot een  9e plaats plek.

Max reed in de 125cc klasse. Hij werd op zaterdag in de kwalificatie 23e. Op zondag werd hij in de eerste manche 26e en in de tweede manche 27e .

Wesley reed mee in de 250cc klasse. Hij kwalificeerde zich op zaterdag op een 6e plaats. Op zondag werd hij in zowel de eerste als de tweede manche 8Uiteindelijk resulteerde dat in een 7e plaats. De eerste 8 rijders mochten meedoen aan de superfinale aan het eind van de dag. Hier streden de snelste rijders van alle klasses tegen elkaar. Wesley werd hier (na een kleine val) 12e.

Het was een geslaagd weekend! Wil je weten wanneer Altop Motorsport weer in actie komt? Ga dan naar onze kalender.