Webserie | De kunst van techniek | Stomplassen #Deel2

Iedereen kent kunststof, veel mensen kennen Altop Kunststoftechniek, maar niet iedereen weet wat we precies doen. Soms worden we zelfs gebeld met de vraag ‘of we ook kozijnen doen’… Wat we wèl maken, laten we zien in de serie ‘de kunst van techniek’.

Onze mannen in de werkplaats steken dagelijks hun handen uit de mouwen om vakwerk af te leveren. De ene dag werken ze aan een complexe installatie, de andere dag aan eenvoudigere producten. Juist die diversiteit maakt het werken in de productie uitdagend.

Er gaat natuurlijk een heel proces aan vooraf, zoals het voorbereiden van tekeningen en inkopen van materialen, maar in de werkplaats gebeurt het. Daar worden ideeën omgezet in tanks, doseerkasten, skids, lekbakken, vulkasten, leidingwerk en nog veel meer. Onze medewerkers beheersen de nieuwste las- en lijmtechnieken en kennen het materiaal door en door.

Het is net kunst: in eerste instantie zie je een zwarte cilinder, maar als je beter kijkt, zie je een hoogwaardige opslagtank. In de serie ‘de Kunst van Techniek’ laten we daarom zien welke meesterwerken hier dagelijks gecreëerd worden. Het doel hiervan is kennis delen en anderen enthousiasmeren over de mogelijkheden die kunststof biedt. Blijf op de hoogte en volg ons!