Project: Altop Kunststoftechniek | Blendfill | Doseerinstallatie voor de ontwikkeling van plantenvoeding

Opdrachtgever:   Blendfill
Locatie:   Goch (DE)
Project in samenwerking met: AALP
Beschrijving referentie in samenwerking met: Akatherm kunststof leidingsystemen (Maaike Schilderman)

Kennis en kunde inzetten op nieuwe mogelijkheden

De één is een plantenfluisteraar, de ander heeft moeite een cactus in leven te houden. Feit is dat plantenvoeding een goede basis vormt voor de verzorging van planten. Hoe komt plantenvoeding eigenlijk tot stand? Wij wisten dat niet, totdat we op bezoek gingen bij Blendfill, waar ze op dat moment bezig waren de meng- en afvulinstallatie te installeren.

Blendfill opereert van oorsprong in de chemische industrie. Denk aan het ontwikkelen, produceren en de opslag van industriële reinigingsmiddelen. Deze substanties vind je terug in de scheepvaart, de autowasstraat of oppervlaktebehandeling.


Bij directeur en eigenaar van Blendfill, Marco Slootmans, stroomt pionieren in zijn bloed. Het was dan ook geen verrassing dat hij in 2017 bezig was met iets nieuws: het ontwikkelen van plantenvoeding. Door kennis en kunde binnen de organisatie zag hij een kans en ging hij ermee aan de slag. De uitgewerkte schets van het systeem stuurde hij naar zijn vaste partner, tevens kunststofexpert Chiel Berndsen van Altop Kunststoftechniek.

Bij Altop houden ze wel van een uitdaging. Daar is het idee en de schets van Blendfill uitgewerkt tot een concreet plan, uiteraard met hoogwaardig kunststof als hoofdmateriaal. De vereisten aan deze installatie waren duidelijk. Blendfill wil in de toekomst uitbreiden op de huidige locatie of door op meerdere locaties starten.

Daarom heeft Altop een modulair systeem samengesteld dat eenvoudig bedienbaar is. Andere essentiële factoren waren capaciteit, flexibiliteit en duurzaamheid, met een minimaal spoelverlies. Dat heeft geleid tot een slim en spaarzaam systeem, dat met haar compacte formaat een productievermogen heeft van maar liefst 200 m³ per week!

 

Altop werkt met A-merken en vaste partners zoals leverancier AALP, die producten binnen het Aliaxis-portfolio aanbieden. Die samenwerkingen of partnerschappen zijn essentieel om de juiste oplossing te kunnen bieden, vooral omdat maatwerk is vereist. De lijnen zijn kort en flexibel, en kwaliteit wordt gegarandeerd.

Soms hebben klanten merkenvoorkeur, maar ze laten zich altijd adviseren door de adviseurs van Altop. Voornamelijk bij pompen, afsluiters en appendages is technisch onderbouwd advies gewenst. De keuze voor het type leidingsysteem wordt bepaald door het type medium, evenals de temperatuur en benodigde druk in het systeem. De producten van Aliaxis worden standaard gekozen. Zo ook bij Blendfill, waar Altop het complete systeem heeft geleverd: van staalconstructie tot kunststof leidingwerk met bijbehorende appendages en pompen.

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Chiel Berndsen.