Conciërges van het bedrijfsleven

Soms kan één zin je op een idee brengen voor je blog…

“De opdrachten halen we als team binnen, iedereen draagt zijn steentje bij, zelfs de staf die vaak gezien wordt als kostenpost…”

De verkoper maakt de offerte, de productiemedewerker een doseerkast en de projectleider zorgt dat alles volgens plan verloopt. Elke dag zetten medewerkers zich in om (uiteindelijk) geld te verdienen voor de firma en hun eigen boterham. Maar wie zorgt er eigenlijk voor dat je salaris gestort wordt?

Om de dagelijkse werkzaamheden in goede banen te leiden, moeten allerlei ‘randzaken’ geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • correcte verwerking van de administratie
  • onderhoud en schoonmaak van het pand
  • online informeren van relaties over nieuws en projecten

 

Vaak worden deze taken niet door ‘facturabele’ mensen uitgevoerd. Zij moeten zich namelijk bezighouden met projecten en producten. Randzaken wordt ondergebracht bij de staf. De staf is een verzameling van functies die het bedrijf ondersteunen en adviseren op allerlei vlakken. Financiële administratie, P&O en marketing zijn typische staf-functies.

In het onderwijs kennen we de conciërges: mensen waar je als medewerker én als leerling met al je vragen en klusjes terecht kunt. Zo lang zij hun werk goed doen, ziet de school er netjes uit en loopt alles gesmeerd. Ze worden pas gemist als de containers niet geleegd worden of de printer kapot is… Stafmedewerkers zijn de conciërges van het bedrijfsleven; zij zorgt ervoor dat alle andere medewerkers hun taken goed, efficiënt en veilig kunnen uitvoeren. Dit maakt het team van grote meerwaarde voor de organisatie. Iedereen draagt zo zijn steentje bij aan het succes.

Wie zorgt er in jouw organisatie voor dat er altijd koffie is, dat je loon op tijd gestort wordt en wie houdt de websites actueel?  Zonder die mensen zou je werkdag een stuk minder comfortabel verlopen, toch?