Carnavalskolder

“Alaaaaaf!”, galmt het zo nu en dan door de gangen van Altop Groep. Onlangs werd Ralph Gerritsen (hoofd productie en montage) uitgeroepen tot Prins Carnaval van De Vrolijke Drammers uit Loil. Je had Ralph geen groter plezier kunnen doen. Hij is in zijn nopjes en vindt het nog altijd ‘niet te geleuven’. Het feit dat hij vanaf dat moment ieder weekend een witte maillot aan moet, lijkt hem niet te storen.

Ook Nora, de dochter van eigenaar Joost Berndsen, viel in de prijzen en is dit jaar Jeugdprinses van De Dösvlègels uit Beek.

Al gauw merk je dat er twee groepen collega’s zijn; de carnavalisten vieren elk weekend (en soms ook doordeweeks) feest in alle omringende dorpen, terwijl de niet-carnavalisten vooral een wenkbrauw optrekken bij het horen van woorden als ‘adjudant’ en ‘dansmarietje’.

Toch ontkomt niemand bij Altop Groep aan de feestvreugde. De afdeling marketing maakt advertenties voor de carnavalsboekjes, het lamineerapparaat draait overuren op het secretariaat en er verdwijnt zo nu en dan wat restmateriaal, dat wordt verwerkt in een carnavalswagen.

Binnenkort barst het feest los en keert tegelijkertijd de rust terug binnen de muren van Altop Groep. De carnavalisten zijn de hort op en de niet-carnavalisten vinden dat stiekem niet zo erg. “Lekker rustig”, hoor je ze denken. Je houdt ervan of niet, maar stiekem kunnen we allemaal wel een beetje lachen om de carnavalskolder…

We wensen iedereen een hele gezellige carnaval!