Lasdraad is nèt chocolade

Over de carrièreswitch van Willie Hetterscheid

Bijna iedereen denkt vroeg of laat aan een mogelijke carrièreswitch. Het is een grote sprong in het diepe, waar lef voor nodig is. Medio 2019 waagde ook Willie Hetterscheid (48) die sprong. Hoe dat verlopen is, lees je in dit interview.

Behoefte aan regelmaat

Willie werkte al 27 jaar als banketbakker in Didam. Hij heeft talloze taarten, cakes en petit fours gemaakt. Hij merkte echter dat hij toe was aan meer regelmaat in zijn leven: “Het bakkersvak is fantastisch, maar het vroege opstaan en ’s nachts werken begon me steeds meer op te breken. Dat was voor mij de reden om op zoek te gaan naar iets anders.”

Wat dat ‘iets anders’ ging worden, wist hij niet: “Ik was op de Achterhoekse Banenmarkt om wat informatie te verzamelen. Daar sprak Chiel (directeur red.) mij aan, hij herkende me van de bakkerij. Ik vertelde hem dat ik graag met mijn handen wilde blijven werken, maar op zoek was naar meer regelmaat. Hij raadde me aan om contact op te nemen met de leidinggevende van de productie en zo is het balletje gaan rollen!”

Productiemedewerker

De handen die jarenlang deeg kneedden en decoraties maakten, lassen nu vulkasten en leidingwerk. Maar is dat eigenlijk wel zo anders? “Zelf vergeleek ik lassen meteen met chocolade-garneren. Het moet met dezelfde precisie. Eigenlijk was ik in de bakkerij ook productiemedewerker, maar dan met lekkere ingrediënten in plaats van lasdraad”, aldus Willie. Het jammere daarvan is natuurlijk dat je lasdraad niet kunt eten…

Technisch inzicht

In het begin twijfelde Willie wel aan zijn technisch inzicht. Al die lijnen en maten op de tekeningen, kon hij daar wel chocolade van maken? Hij merkte echter al gauw dat technisch inzicht meer is dan het kunnen herkennen van fittingen, flensen en pompen. Technisch inzicht is het vermogen om van verschillende onderdelen één fraai en werkend geheel te kunnen maken. Dat is de kunst van techniek!

Het verhaal van Willie bewijst dat je geen volleerd technicus hoeft te zijn om bij Altop Kunststoftechniek te werken. Bouw jij een IKEA-kast op in recordtijd, sleutel je in je vrije tijd graag aan je brommer of… bak je taarten met de grootste precisie? Met de juiste begeleiding van onze ervaren vakmannen leiden we je graag op. Bekijk onze vacatures voor meer informatie