In gesprek met Hubmanager Michelle Hendriksen

Eind 2016 werd Altop Groep partner van de Innovatiehub*. Samen met Ubbink en Vink zijn we eigenaar van de Innovatiehub Achterhoek-Liemers. Onder begeleiding van Marij Striekwold hebben we de afgelopen jaren al heel wat studenten succesvol mogen begeleiden. Inmiddels heeft Marij haar carrière voortgezet bij SmartHub Achterhoek en is Michelle haar opvolger. We gingen met haar in gesprek over haar rol als Hubmanager.

Speciaalbiertje

Michelle (27, woonachtig in Silvolde) was al een bekende van de Innovatiehub, maar niet als student: “Een tijd geleden heb ik een bijeenkomst over Personal Branding gehouden voor alle Innovatiehub-studenten. Daar leerde ik Marij kennen. Een paar maanden later spraken we elkaar in een kroeg. Onder het genot van een speciaalbiertje zei ze dat zij een opvolger zocht en vroeg ze ‘of dat niet iets voor mij was’. Het leek mij erg leuk én een mooie kans om mezelf te ontwikkelen in het bedrijfsleven, dus ik besloot het te doen”, vertelt Michelle. Lachend voegt ze daaraan toe: “Mijn vader zei altijd, dat je met bier drinken niets bereikt, maar dat is in mijn geval dus niet helemaal waar!”

“Mijn vader zei altijd, dat je met bier drinken niets bereikt, maar dat is in mijn geval dus niet helemaal waar!”

Persoonlijkheid telt

Michelle heeft zelf Integrale Veiligheidskunde gestudeerd. Dat heeft echter weinig te maken met haar werk als Hubmanager. Michelle legt uit: “Als Hubmanager hoef geen specifieke opleiding gevolgd te hebben. Het is belangrijker dat je ondernemend en zelfstandig bent, maar bovenal dat je de studenten en bedrijven kunt begeleiden gedurende het hele stageproces.” In haar zoektocht naar studenten let ze zelf ook niet alleen op de achtergrond van de studenten. Natuurlijk moeten ze de passende opleiding hebben, maar daarnaast is ook je persoonlijkheid belangrijk. Michelle benadrukt: “Als Innovatiehub willen we de juiste match vinden. Ik let daarbij op de werkethiek van de jongeren en op de eerste indruk die ik tijdens het gesprek krijg. Als een student bijvoorbeeld in een driedelig pak bij Altop Groep binnenloopt, of erg verlegen blijkt, ben ik sceptisch.”

Belangrijke schakel

De rol van de Hubmanager is niet alleen bepalend, maar ook heel waardevol. Zo zegt ze: “De Hubmanager is de schakel tussen de student, opleiding en praktijkbegeleider. Ik onderzoek welke vraagstukken er bij de bedrijven liggen en regel vervolgens de werving en selectie van studenten. Tijdens de stages bewaak ik de voortgang en de afstemming tussen de wensen van de organisatie en de opleidingseisen. Een groot deel van de begeleiding komt hierdoor niet op het bordje van de praktijkbegeleider te liggen; deze hoeft zich alleen maar bezig te houden met de vakinhoudelijke zaken. Zo halen zowel de student als het bedrijf het beste uit de stageperiode!”

Altop Groep heeft merkbaar profijt van deze samenwerking. Na de zomervakantie staan er weer een aantal stagiaires te trappelen om hier te leren en ervaren. We wensen hen (en Michelle) alvast veel succes en plezier bij ons mooie bedrijf.

Wil jij ook het beste uit je stage halen? Meld je dan bij de Innovatiehub. Dat kan door naar de website te gaan of direct contact op te nemen met Michelle.

Michelle Hendriksen
T: +31 (0)6 53104670
E: mhendriksen@innovatiehub-al.nl
I:  www.innovatiehub.com


*Innovatiehub is een duurzame samenwerking tussen bedrijven, opleidingen en studenten om vraagstukken binnen bedrijven te onderzoeken en op te lossen. De samenwerking bestaat o.a. uit het selecteren van studenten voor stageopdrachten, het begeleiden van de studenten en het bemiddelen tussen de opleiding en het bedrijf.  Hoewel InnovatieHub nu voor elke opleiding mogelijkheden biedt, is de meerderheid actief binnen de maakindustrie. Daarnaast werkt Innovatiehub niet alleen samen met de HAN en Saxion, maar ook met andere hogescholen, universiteiten en scholen voor beroepsopleidingen zoals het Graafschap College. Het doel van Innovatiehub is om een multidisciplinaire kweekvijver van studenten te zijn voor bedrijven in de Achterhoek en Liemers.

Naam: Michelle Hendriksen