Nieuwe installatie volgens PGS31 voor AVR Rozenburg

Midden in het Rotterdamse havengebied ligt het schiereilandje Rozenburg. Wat daar direct opvalt, zijn de witte rookpluimen van AVR. Wij leverden recent een nieuwe installatie voor deze afvalverwerker. Ik ging in gesprek met Han van den Meiracker, senior projectmanager bij AVR. Deze fanatieke Feyenoord-supporter werkt al 35 jaar bij het bedrijf.

Afval en energie

AVR Rozenburg verwerkt jaarlijks drie miljoen kilo huishoudelijk en bedrijfsafval. Ook verbranden ze industrieel afvalwater en is er een biomassa energiecentrale, waar o.a. sloophout wordt verbrand. Met de stroom die daarmee wordt opgewekt, voorziet het bedrijf o.a. het Maasstad Ziekenhuis van elektriciteit. “In theorie kunnen wij heel Nijmegen van stroom voorzien, zelfs in kersttijd”, vertelt Han trots.

Tenderen

Hoewel Altop al jaren zakendoet met AVR Duiven, was het niet vanzelfsprekend dat we deze opdracht zouden krijgen. Han vertelt: “Wij stoeien al een tijdje met de PGS31, de richtlijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen in tanks. Ik had daarover regelmatig contact met AVR Duiven en daar waren ze te spreken over Altop. Toch besloten de inkopers te gaan tenderen. Altop had een goede prijs gemaakt en na een vlammend betoog van Chiel waren we overtuigd.”

Benieuwd naar het resultaat? Lees hier verder.