Kerststress is relatief

December, feestmaand, tijd voor mijn laatste blog van 2017. Mijn moeder zei altijd: “Ze doen net alsof er na kerst geen dag meer komt.” Persoonlijk vind ik dat wel meevallen, maar inmiddels begrijp ik wel wat ze bedoelt.

Je moet voor een weeshuis aan boodschappen halen, cadeautjes kopen, voor elke feestdag een nieuwe outfit shoppen en je woning optuigen met kaarsjes, lichtjes en natuurlijk de kerstboom.

Ook bij Altop Groep is december een maand van het rennen en afronden. Er wordt in volle vaart gewerkt aan offertes en projecten die voor het eind van het jaar de deur uit moeten. De balans kan langzaam worden opgemaakt. Hoe is 2017 verlopen? Dat horen we tijdens de jaarlijkse kerstborrel (hierover later meer).

Toch is al die ‘kerststress’ relatief. Al die moeite is er namelijk uiteindelijk op gericht om vervolgens een week niéts te hoeven doen. Behalve eten, drinken en ‘All you need is love’ kijken natuurlijk…

We doen het onszelf aan… Je zou namelijk best gewoon chinees kunnen bestellen en geen Intratuin-expo van je woonkamer kunnen maken. Bovendien zul je zien dat de offertes en projecten die op 31 december nog niet klaar waren, op 2 januari braaf op je liggen te wachten als je (enigszins brak en verzadigd) weer aan je werk begint.

De moraal van dit verhaal? Maak je niet zo druk en geniet van deze gezellige periode. Er komen na kerst immers nog genoeg dagen waarop stress wél gerechtvaardigd is…

Tip: Ruim tussen kerst en oud en nieuw je werkplek, papierwerk en mailbox op. Je kunt dan schoon schip maken zonder dat iemand je stoort.

Ik wens alle collega’s en relaties van Altop Groep fijne feestdagen toe. Trap even op de rem, neem een momentje van bezinning en ga stress-vrij het jaar uit.

Tabee en tot volgend jaar.